Så det här inlägget är främst ägnat att få henne att förstå att jag faktiskt pluggar (ibland), till och med på helgerna.

Den här helgen hade potential att bli lite deppig, då vi har gänska mycket att göra i skolan just nu. Inlämning i kvalitén imorgon, två labbar att göra klart och skriva rapport om (varav en i en helt omöjlig kurs och en i en bara halvt omöjlig) och så försöka hålla sig i fas i själva kurserna också. (Labbarna verkar dock kunna substituera massa tenta-plugg, så när ni andra sitter och köttar i A-huset den där mysiga veckan tänkte jag ta sovmorgon. Sådeså!) Detta i kombination med att förra helgen var helt vigd åt allt annat än plugg samt att Norrmannen kommer på besök på torsdag innebar nämligen att denna helg fick bli en plugghelg. När det kommer till mig och min PIC så behöver det förstås inte vara enbart negativt, då vi som bekant är rätt bra på att roa oss själva.

Det är dock inte så svårt att roa sig själv om man får dricka vin samtidigt som man labbar. Och det får man! Särskilt när man inte får några vettiga svar utan vin.

(Efter att dessa glas var uppdruckna hade vi faktiskt lyckats lösa det vi suttit fast med hela dagen. Så metoden kan varmt rekommenderas! Notera även hur mörkt det är utanför fönstret. Vi satt alltså inte bara och pluggade på en lördag, utan även på lördag kväll.)

När man ska lösa svåra ekvationer och få fram omöjliga spektrum är det alltid en fördel att lyssna på peppande musik. Därför satte vi ihop en spellista med pepp-musik. Perfekt i tenta-p, men väldigt välbehövlig redan nu. Krav på låtarna: man ska riktigt höra hur ekvationerna löser sig av sig själva.

Listan finns här om någon annan behöver lite lösningshjälp: Equation Solver v1.0.

Sådär mamma, var det bevis nog på att jag faktiskt pluggar? 😉

Annonser